Az audiovizuális emlékgyűjtés projekt véget ért

A projekt lezárultA veszprémi Lovassy László Gimnázium 2010. április 1-jén kezdte meg  „A Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése” című projektjét. Az elmúlt bő egy évben a gimnázium diákjai 27 interjút készítettek az 1939-1989-es történelmi korszakot megélt személyekkel. Az interjúalanyok egy része a 300 éves múltra visszatekintő gimnázium, Veszprém város és környéke valamint a németség történetét mesélték el, mások pedig a családjuk történetét mondták el a diák-riportereknek.

Az elkészült interjúkat a Közép-Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány „Emlékpontok - Audiovizuális emlékgyűjtés” programjához jutattuk el, akik ezeket az értékelés és feldolgozás után a www.emlekpontok.hu oldalon oktatási célra elérhetővé teszik.
Így a mai nappal - 2011. június 30. - a Lovassy László Gimnázium TÁMOP-3.2.9/B-08/2-2010-0005 számú projektje véget ért.
A fenntartási időszakban intézményünk vállalta, hogy az interjúkat történelem/társadalomismeret órán a hagyományos oktatás keretein belül felhasználja.

 

 

Újabb sajtóhír a projektzáró rendezvényről

www.iveszprem.huA "Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése" című projekt zárórendezvényéről az IndexVeszprém regionlális hírportálon (www.iveszprem.hu) megjelent tudósítás online változatban itt nézhető meg, míg tároltan itt olvasható el.

 

Sajtóhír a projektzáró rendezvényről

www.vehir.huA "Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése" című projekt zárórendezvényéről a veszprémi regionlális hírportálon (www.vehir.hu) megjelent tudósítás online változatban itt nézhető meg, míg tároltan itt olvasható el.

 

Projektzáró rendezvény

Záró rendezvényA veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 2010. április 1-jén elkezdődött „A Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése” című projekt sajtónyilvános projektzáró rendezvényét a gimnázium 2011. június 2-án, csütörtökön 16 órakor tartotta. A rendezvényre meghívót kaptak az interjúalanyok, a riportek, a sajtó és a média képviselői valamint Veszprém Megyei Jogú város vezetői is.


A rendezvényen Schultz Zoltán, az iskola igazgatójának a köszöntője után Schindler László projektmenedzser és szakmai megvalósító számolt be a projektről majd Szilágyi Botond informatikus ismertette az interjúfeldolgozás folyamatát. Ezt követően a jelenlévő interjúalanyok az elkészült interjút vágatlan formában vehették át az iskola igazgatójától.

Bővebben...

 

Sajtóanyag a projektzárásról

MentésA veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 2011. június 2-án tartandó projektzáró rendezvény sajtónyaga innen tölthető le.

 

Meghívó részletMeghívó projektzáró rendezvényre

A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 2010. április 1-jén megkezdett „A Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése” című projekt befejeződött.
Szeretettel meghívjuk a projektzáró rendezvényünkre, melyet a Lovassy László Gimnáziumban tartunk

 

2011. június 2-án, csütörtökön 16 órakor.

 

Bővebben...

 

Médihír a Lovassy Gimnázium TÁMOP 3.2.9-es projektjétől

www.vehir.hu2011. május 18-án a Veszprémi Regionális Hírportálon (www.vehir.hu) megjelent a Lovassy László Gimnáziumban zajló audiovizuális emlékgyűjtésről egy beszámoló, ami a - pályázatunkban vállalt - nyilvánosság biztosítását is szolgálta.

A hírportálon megjelent tudósítás online itt olvasható olvasható, míg tárolt verzója itt tekinthető meg.

 

Médihírek a Lovassy Gimnázium TÁMOP 3.2.9-es projektjétől

Napló online2010. december 9-én a Veszprém megyei Napló hasábjain jelent meg a Lovassy László Gimnáziumban zajló audiovizuális emlékgyűjtésről egy beszámoló, ami a Napló online oldalain is olvasható volt egy hétig. Mindkét médiamegjelenés a - pályázatunkban vállalt - nyilvánosság biztosítását szolgálta.

A sajtóban megjelent cikk itt tekinthető meg.

A Napló online oldalán megjelent tudósítás ide kattintva olvasható.

 
További cikkeink...
Akadálymentes változat
Résztvevő szervezetek

Nemzeti fejlesztési Ügynökség

Nemzeti fejlesztési Ügynökség


Nemzeti fejlesztési Ügynökség
Humán Eroforrás Programok Irányító Hatósága

Nemzeti fejlesztési Ügynökség Humán Eroforrás Programok Irányító Hatósága


ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
mint közreműködő szervezet

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.


Lovassy László Gimnázium
Lovassy-László-Gymnasium
mint kedvezményezett

Lovassy László Gimnázium


Prekog
Pedagógiai Szolgáltató Intézet

Prekog Pedagógiai Szolgáltató Intézet

Hányan olvasnak minket?
Oldalainkat 11 vendég böngészi
Keresés a tartalmakban